• Sušený vaječný žĺtok pasterizovaný
Sušený vaječný žĺtok je vaječný výrobok, na výrobu ktorého sa používa tekutý vaječný žĺtok získaný zo slepačích vajec oddelením bielka a škrupín. Výrobok neobsahuje žiadne prídavné látky. Vaječný žĺtok sa pasterizuje pri teplote min. 65°C po dobu min. 4 minúty, vychladí sa na teplotu min. 7°C a následne sa vysuší v sušiarni. Finálny výrobok je prášková žltá až oranžová hmota sypkej konzistencie prirodzenej vaječnej vône bez cudzích pachov a príchutí a s obsahom vlhkosti max. 5 %, obsahom žĺtkového tuku min. 56% a pH od 6,0 do 7,0. Výrobok neobsahuje úlomky škrupín ani iné cudzie prímesi. Po mikrobiologickej stránke je výrobok v súlade s požiadavkami zdravotnej bezpečnosti potravinovej legislatívy EU. Výrobok neobsahuje patogénne a toxikogénne mikroorganizmy. Uchováva sa v tmavej vetrateľnej miestnosti s relatívnou vlhkosťou do 75% a teplote od +5°C do +25°C. Senzorické a fyzikálno – chemické parametre sú v súlade s parametrami uvedenými v špecifikácii výrobku.
| Výrobky
|