• Vaječný bielok tekutý
- Tekutý vaječný bielok nepasterizovaný
- Tekutý vaječný bielok pasterizovaný
- Tekutý vaječný bielok pasterizovaný sladený 48%
cukru
- Tekutý vaječný bielok pasterizovaný zahustený sušina
21%
Vaječný
bielok je 100 % vaječná hmota bez prídavných látok, získaná zo slepačích vajec
po oddelení žĺtka a škrupín. Vaječný bielok sa následne pasterizuje,
vychladí na teplotu max. +4°C a plní do spotrebiteľských obalov. V
prípade, že sa jedná o nepasterizovaný bielok, výrobok sa po vytlčení vajec iba
vychladí na teplotu +4°C a naplní do a spotrebiteľských obalov. Tento výrobok
je určený výhradne na tepelné opracovanie. Nepasterizovaný vaječný bielok má
vyššiu šľahateľnosť v porovnaní s pasterizovaným bielkom.
Finálny
výrobok je rovnorodá priehľadná hmota, slabý zákal je prípustný, matne bielej
až žltkavej farby s mierne
opaleskujúcim leskom a prirodzenej vaječnej vône a chuti, bez cudzích pachov a
príchutí. Obsah sušiny je min. 10,5% a pH od
7,0 – 9,0.
Výrobok
neobsahuje úlomky škrupín ani iné cudzie prímesi. Po mikrobiologickej stránke
je výrobok v súlade s požiadavkami zdravotnej bezpečnosti potravinovej
legislatívy EU. Výrobok neobsahuje patogénne a
toxikogénne mikroorganizmy. Senzorické a fyzikálno – chemické parametre sú v
súlade s parametrami uvedenými v špecifikácii výrobku.
Ochutený vaječný bielok je vyrabaný zmiešaním a následnou
homogenizáciou vaječného bielka a
prídavných látok. Štandartnými prídavnými látkami sú cukor a soľ.
Objem balenia | Typ balenia |
1 liter | PET |
1,5 litra | PET |
2 litre | PET |
5 litrov | PET |
10 litrov | PET |
220 kg | Bag in Box |
500 kg | Nerezový kontainer |
1000 kg | Nerezový kontainer |
15000 – 24000 kg | Cisterna |