KONTAKT: +421 (0) 905 999 999
O SPOLOČNOSTI PRODUKTY NÁŠ TRH ŠKOLSKÝ PROGRAM KONTAKT
sk en it

TEKUTÉ VAJEČNÉ VÝROBKY • Vaječný bielok tekutý • Vaječný žĺtok tekutý, pasterizovaný • Vaječná zmes tekutá, pasterizovaná SUŠENÉ VAJEČNÉ VÝROBKY • Sušený vaječný bielok pasterizovaný • Sušený vaječný žĺtok pasterizovaný • Sušená vaječná zmes pasterizovaná

Prílohy:

Obnova sušeného vaječného žĺtka
Obnova sušenej vaječnej zmesi na tekutú vaječnú zmes
Obnova sušeného vaječného bielka na tekutý vaječný bielok

Produkty


TEKUTÉ VAJEČNÉ VÝROBKY

1. Tekutý vaječný bielok
  • Tekutý vaječný bielok nepasterizovaný
  • Tekutý vaječný bielok pasterizovaný
  • Tekutý vaječný bielok pasterizovaný sladený 48% cukru
  • Tekutý vaječný bielok pasterizovaný zahustený sušina 21%
2. Tekutý vaječný žĺtok
  • Pasterizovaný vaječný žĺtok tekutý
  • Pasterizovaný vaječný žĺtok solený 5% NaCl
  • Pasterizovaný vaječný žĺtok solený 6% NaCl
  • Pasterizovaný vaječný žĺtok sladený  10% cukru
  • Pasterizovaný vaječný žĺtok sladený 33% cukru
3. Tekutá vaječná zmes
  • Pasterizovaná vaječná zmes tekutá
  • Pasterizovaná vaječná zmes tekutá sladená 48% cukru
  • Pasterizovaná vaječná zmes zahustená


SUŠENÉ VAJEČNÉ VÝROBKY

1. Sušený vaječný bielok

  • Sušený bielok pasterizovaný 25 kg
  • Sušený bielok odcukrený 25 kg
  • Sušený bielok odcukrený 15 kg
  • Sušený bielok odcukrený 5 kg
  • Sušený bielok odcukrený vysokošľahateľný 25 kg
  • Sušený bielok odcukrený vysokošľahateľný 15 kg
2. Sušený vaječný žĺtok

  • Sušený vaječný žĺtok 25 kg
  • Sušený vaječný žĺtok 15 kg
  • Sušený vaječný žĺtok 5 kg

3. Sušená vaječná zmes


Návod na obnovu sušených vaječných výrobkov

Druh sušeného vaječného výrobku

Množstvo sušenej zmesi (kg)

  Množstvo 

 vody (kg)

Výsledné množstvo obnovenej hmoty

Na 1 kg sušenej vaječnej zmesi pridať

Sušená vaječná zmes

25,0

75,0

100 kg

3 litre vody

Sušený vaječný žĺtok

45,5

54.5

100 kg

1,2 litra vody

Sušený vaječný bielok

11,5

88,5

100 kg

7,7 litra vody

 

Sušený vaječný výrobok je dobré najprv zohriať na izbovú teplotu.  Potom podľa tabuľky na obnovu sušených vaječných hmôt odvážiť príslušné množstvo prášku a ku nemu za stáleho miešania pridať približne rovnaké množstvo studenej vody. Po vytvorení homogénnej emulzie bez hrudiek pridať zvyšné množstvo vody a dobre rozmiešať. Obnovenú vaječnú hmotu je treba nechať približne 1 až 1,5 hod stáť. Tesne pred použitím obnovenú hmotu ešte raz dôkladne premiešať. Takto pripravená tekutá vaječná hmota má pôvodné vlastnosti vaječnej hmoty získanej z čerstvých vajec.

Najlepší spôsob na rozpustenie vaječného sušeného výrobku je použiť mixér na rozpúšťanie  suchých komponentov. V prípade, že sa do výrobku používajú aj iné suché suroviny (napr. soľ, cukor, múka a pod.), je možné ich najprv zmiešať so sušeným vaječným výrobkom a až potom pridať vodu.  Po vymiešaní je potrebné dodržať čas nevyhnutný na obnovu vaječnej hmoty! 




© copyright 2014 eggproduct.sk powered by instantweb cms