• Sušená vaječná zmes pasterizovaná
Sušená vaječná zmes je vaječný výrobok, na výrobu ktorého sa používa čerstvá tekutá vaječná zmes získaná zo slepačích vajec. Pomer žĺtka a bielka je vo výrobku v prirodzenom pomere ako v slepačom vajci. Výrobok neobsahuje prídavné látky.
Vaječná zmes sa pasterizuje pri teplote min. 65°C po dobu min. 3 minúty, vychladí sa a následne sa vysuší v sušiarni.
Finálny výrobok je prášok svetložltej až žltej farby, prirodzenej vaječnej vône bez cudzích pachov a príchutí a s obsahom vlhkosti max. 5 %, obsahom žĺtkového tuku min. 39% a pH od 8,0 do 9,0. Výrobok neobsahuje úlomky škrupín ani iné cudzie prímesi. Po mikrobiologickej stránke je výrobok v súlade s požiadavkami zdravotnej bezpečnosti potravinovej legislatívy EU. Výrobok neobsahuje patogénne a toxikogénne mikroorganizmy.
Uchováva sa v tmavej vetrateľnej miestnosti s relatívnou vlhkosťou do 75% a teplote od +5°C do +25°C. Senzorické a fyzikálno – chemické parametre sú v súlade s parametrami uvedenými v špecifikácii výroku.