KONTAKT: +421 (0) 905 999 999
O SPOLOČNOSTI PRODUKTY NÁŠ TRH ŠKOLSKÝ PROGRAM KONTAKT
sk en it

TEKUTÉ VAJEČNÉ VÝROBKY • Vaječný bielok tekutý • Vaječný žĺtok tekutý, pasterizovaný • Vaječná zmes tekutá, pasterizovaná SUŠENÉ VAJEČNÉ VÝROBKY • Sušený vaječný bielok pasterizovaný • Sušený vaječný žĺtok pasterizovaný • Sušená vaječná zmes pasterizovaná

Prílohy:

Sušená vaječná zmes pasterizovaná - špecifikácia

• Sušená vaječná zmes pasterizovaná


Sušená vaječná zmes je vaječný výrobok, na výrobu ktorého sa používa čerstvá tekutá vaječná zmes získaná zo slepačích vajec. Pomer žĺtka a bielka je vo výrobku v prirodzenom pomere ako v slepačom vajci. Výrobok neobsahuje prídavné látky. 

Vaječná zmes sa pasterizuje pri teplote min. 65°C po dobu min. 3 minúty, vychladí sa a následne sa vysuší v  sušiarni. 

Finálny výrobok je prášok svetložltej až žltej farby, prirodzenej vaječnej vône bez cudzích pachov a príchutí a s obsahom vlhkosti max. 5 %,   obsahom žĺtkového tuku min. 39% a pH    od 8,0 do 9,0. Výrobok neobsahuje úlomky škrupín ani iné cudzie prímesi. Po mikrobiologickej stránke je výrobok v súlade s požiadavkami zdravotnej bezpečnosti potravinovej legislatívy EU. Výrobok neobsahuje patogénne a toxikogénne mikroorganizmy.

Uchováva sa v tmavej vetrateľnej miestnosti s relatívnou vlhkosťou do 75% a teplote od +5°C do +25°C.  Senzorické a fyzikálno – chemické parametre sú v súlade s parametrami uvedenými v špecifikácii výroku. 

© copyright 2014 eggproduct.sk powered by instantweb cms