• Vaječný žĺtok tekutý, pasterizovaný
- Pasterizovaný vaječný žĺtok tekutý
- Pasterizovaný vaječný žĺtok solený 5% NaCl
- Pasterizovaný vaječný žĺtok solený 6% NaCl
- Pasterizovaný vaječný žĺtok sladený 10% cukru
- Pasterizovaný vaječný žĺtok sladený 33% cukru
|
Vaječný
žĺtok je 100 % vaječná hmota bez prídavných látok, získaná zo slepačích vajec
po oddelení bielka a škrupín. Vaječný žĺtok sa následne pasterizuje,
vychladí na teplotu max. +4°C a plní do spotrebiteľských obalov.
Finálny
výrobok je rovnorodá nepriehľadná hustejšia tekutá hmota žltooranžovej až
oranžovej farby, prirodzenej vaječnej vône a chuti, bez cudzích pachov a
príchutí a s obsahom sušiny min. 42%, obsahom žĺtkového tuku min. 26% a pH od 6,0 do
7,5.
Výrobok
neobsahuje úlomky škrupín ani iné cudzie prímesi. Po mikrobiologickej stránke
je výrobok v súlade s požiadavkami zdravotnej bezpečnosti potravinovej
legislatívy EU. Výrobok neobsahuje patogénne a
toxikogénne mikroorganizmy. Senzorické a fyzikálno – chemické parametre sú v
súlade s parametrami uvedenými v špecifikácii výrobku.
Teplota skladovania je od 0°C do +4°C.
Ochutený vaječný pasterizovaný žĺtok je vyrábaný zmiešaním, homogenizáciou a následnou pasterizáciou vaječného žĺtka a prídavných látok. Štandartnými prídavnými látkami sú cukor a soľ.
Objem balenia |
Typ balenia |
1 liter |
PET |
1,5 litra |
PET |
2 litre |
PET |
5 litrov |
PET |
10 litrov |
PET |
220 kg |
Bag in Box |
500 kg |
Nerezový kontainer |
1000 kg |
Nerezový kontainer |
Cisterna |
15000 – 24000 kg |